Nur Fatin and Mohd Helmi's FotoPage

By: Nur Fatin and Mohd Helmi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Thursday, 6-Apr-2006 09:25 Email | Share | | Bookmark
Farzana's books..

 
Farzana's fav is the Good Bye Mommy by Bruce King Doman
 
View all 5 photos...
Buku2 nih used to belong to Ayah Umar & Ayah Man.. since dorang dah besar.. Mama Tok taknak dah buku2 nih.. Mama Tok nak kasik org.. but she asked me nak tak simpan utk anak2 Fatin.. I was still studying actually time tuh.. not sure wheather kat UTM or still kat Taiping.. huhuhu.. Mama Tok kata.. "kalu nak, kene simpan kat rak buku Fatin elok2 n Mama tanak tgk bersepah.." hehehheh.. (Mama saya sgt pengemas, pembersih n rajin sgt orgnyer.. pendek kata.. jenis org tak duduk diam.. Fatin mmg tak rajin cam mama.. sbb Fatin masih bole duduk diam.. huhuhu.. but I must say, rasenyer my sis, Dilah aka Fedyla agak cam Mama.. )


Monday, 3-Apr-2006 11:14 Email | Share | | Bookmark
Farzana's saying her ayah's name..

 
Fatin mmg nak update before lagi.. tapi huhu.. ade masalah skit ngan hard disk.. so yesterday abg beli hard disk baru dah.. hopefully ok dah la lepas nih.. nih video Farzana sebut nama ayah dia.. suh sebut nama mama.. dia jawab TANAK! bertuah tol! huhu.. ini la anak ayah ni.. nanti Fatin update tambah citer lagi..
http://www.youtube.com/watch?v=iynnL0AK60w

to Mala.. Fatin ingat lagi.. sama2 forecast dulu.. huhu.. to Mala n Kak Dilla.. hehe.. Farzana kurus? huhu.. nak buat camne.. mama ayah dia pun camtuh.. rasenyer Farzana membesar tinggi kot.. tak dan nak gemuk.. kekekke.. alasan mama dia.. huhu.. tp mmg last Saturday ker.. jalan2 ade la bertegur ngan org Slovenia.. dia kata Farzana besar.. (tak nampak kurus sbb pakai baju kot..) sbb anak dia 2 tahun pun kecik drpd Farzana.. refering to tinggi.. huhu.. ok laa.. stop dulu..


Thursday, 30-Mar-2006 08:05 Email | Share | | Bookmark
Mama's little helper..

 
 
 
View all 4 photos...
Fatin minta Farzana simpankan sejadah after Zohor prayer tadi.. lepas dia letak dah sejadah tuh.. baru teringat nak amik gmbr.. so Fatin letak blk sejadah kat bawah.. then suh Farzana kemas blk.. tade keje betul mama Farzana nih.. huhu confuse Farzana.. tp dia buat juga laa..


Tuesday, 28-Mar-2006 19:24 Email | Share | | Bookmark
Today

 
 
 
View all 6 photos...
pics share are pics taken after Farzana ckp ngan Mak Tok dia.. tgh hari.. huhuhu.. muka baru bgn tido after hisap susu.. saje je nak upload gak though gmrb anak mama muka basi.. hehehe..

Farzana skang makin manja.. huhuhu.. (errr.. Mukjah.. cannot help myself.. hehe.. sound effect tuh.. ) suka sgt peluk Mama cakap "Saaayyyyaaannnnggggg Mama.." hehe.. cair Mama kalu dgr.. huhu.. Ayah gak yg tension sbb kalu konon2 sayang Ayah pun dia akan sebut/ckp sayang Mama gak.. peace Ayah.. ini anak Mama tau!!! Siang td.. err Maghrib actually after Farzana dinner n sambil tunggu Ayah blk keje.. lucu sgt Farzana.. dia dok ckp sorg2.. "Mana ear.." then "ear... " (sambil pegang ear dia).. "Mana eye.." then "eye" (sambil tunjuk eye dia..) biasa Fatin or Abang suka tanya2 Farzana, suh dia tunjuk part of body.. lucu sgt bila tgk dia dok ulang tanya n buat sorg2.. though this is not the first time la Farzana buat camtuh.. same goes to reading book.. korang penah tak dulu mase kecik2 tak reti ckp English nak speaking? hahahhaha.. Farzana kekadang Fatin rase camtuh.. dia cam ckp bahasa baby dia yg konon2 English!! and Farzana cam suka ulang cerita books dia tuh sorang2.. tuh yg rase cam dia gaya nak ckp English tuh.. hahahha.. plus, maybe gak sbb books dia sumer in English.. (Fara.. maybe gak books Farzana n Adam sama.. nanti takde keje, Fatin amik gmbr books Farzana lak) tapi books tuh kami tak beli.. Fatin simpan books adik2 bila dulu adik2 dah besar n Mama nak get rid of them.. byk giler books.. tak terbawak sumer.. hehe.. I guess I am a keeper.. sumer brg nak simpan eh? sayang nak buang.. mende elok.. fav book Farzana, 'Good Bye Mommy by Bruce King Doman'.. book nih la yg selalu jadi mangsa Farzana kene koyak sbb book nih dlm dia bukan kertas tebal.. oh yer.. Ziana.. set Glend Doman Mama Fatin tuh rupanya tak hilang or kasik org.. Mama simpan dulu.. Mama pun tak perasan Mama simpan kat situ.. yg nih Mama tanak buang dulu.. yg Mama nak buang je Fatin simpan.. kalu Ziana ade nak tanya pasal methods Glend Doman.. nanti kiter chat eh.. tapi Fatin tak terbawak sbb berat n byk sgt2.. Mama kata share mende tuh ngan Adik2.. nanti dorang sumer pun ade anak kan.. skang Fatin pun tak start lagi flash cards ikut Glend Doman methods tuh.. kat Msia pun mendenyer.. kalu Fatin ade masa Fatin ajar Farzana masa kat Msia.. tak start pun lagi.. huhu.. kalu nak citer hal Farzana.. mmg tak ending nak taip.. so stop dulu laa..

Quote:
been tagged by Nina.. (kinda cute tagging game.. so saje la play along..)
so Nina.. here goes..

Four (latest) jobs I’ve had:
1. Domestic Manager (hehe.. naik pangkat skit.. tanak dah jadi engineer.. huhu)
2. Farzana's Mama
3. Engineer
4. Engineering student ? (Fatin tak byk choice maa.. after study keje sat then kawin..)

Four movies I can watch over and over:
1. Jackie Chan's (almost any specially yg lama.. I like action movies)
2. My Best Friend Wedding
3. Winter Sonata (tahu nih TV Series.. tapi tade idea dah.. aci la eh Nina)
4. All About Eve (nih pun TV Series nih Nina.. huhu.. tade idea maa)

Four places I’ve lived:
1. Beijing
2. Paris (sebulan setgh org tak panggil vacation dak? ker? hehe.. hentam saja la)
3. Tmn Berlian, Gombak
4. Keramat

Four TV shows I love:
1. Friends
2. Desperate Housewives
3. kinda like Oprah actually... huhu..
4. CSI

Four places I’ve vacationed/visited:
1. Macca & Madina
2. Medan
3. Perth
4. Tioman (cantik sgt nih...)

Four of my favorite dishes:
1. Ayam masak merah
2. Lasagna
3. Char Kueh Teow (kerang and everythings... aduhai.. kecur air liur.. huhuhu)
4. Satay & Kuzi (lauk Kelantan.. Nina tahu tak lauk nih.. nih wajib ade mase hari raya kat kg.. huhuhu)

Four sites I visit daily:
1. yahoo mail
2. our fotopages
3. friends' & family
4. online Utusan or BH

Four places I would rather be right now:
1. Macca.. (haj pula ker.. huhuhu.. bila laa.. rindu dah nih)
2. Tmn Berlian
3. Desa Pinggiran Putra
4. Perhentian Island? (abg.. wink2.. huhu)

Four bloggers I am tagging:
1. Kak Rini
2. Hanis
3. Fara (mama Adam)
4. Zaf?


Monday, 27-Mar-2006 18:01 Email | Share | | Bookmark
Yesterday..

 
 
 
View all 12 photos...
kuar jalan2 last Sunday.. jalan2 sekitar Capital Paradise cam biasa... huhuhu.. Abg actually ajak g park kat ofis dia.. tp pasal nanti terpaksa solat Asar kat ofis Abg.. huhu malas la pulak.. semata2 sbb kuar bersiar2.. Farzana skang dah makin besar.. physically nyer cam b4.. huhu.. nak buat camne.. dah mama ayah pun halus.. anak pun halus la juga.. huhuhu.. tapi dah cam jadi budak skit.. ayah ajar Farzana.. lepas solat simpan sejadah.. tp kami la yg lipat.. huhuhu.. comel sgt tgk dia angkat sejadah tu (antara larat ngan tak.. hehe) then pi letak tmpt simpan sejadah.. Fatin selalu nak gelak tgk.. tp so far tak berkesempatan nak amik gmbr dia simpan sejadah tuh.. kalu nak pakai baju.. Farzana la pembantu setia hulurkan baju.. hehe.. sekarang baru bole bila 123.. 45 dulu cam dah tahu.. tapi tade sebut dah.. then Farzana pandai dah buat bunyi2 binatang.. dia tahu CAT n cat cries MIAO.. dia tahu cat, goat, horse, cow, cock.. bole laa.. tp duck n frog n dog tak reti sgt.. parts of body pun makin byk dia tahu dah.. takpe laa.. slowly la ye sayang mama nih membesar jadi budak.. huhu.. kekadang seronok tgk her growth.. tapi kadang2 geram gak cam bila dia nak nyonteng.. huhuhu.. dah pandai koyak buku.. dan macam2 lagi.. huhu.. cam gaya malas je citer.. huhu.. byk mende maa pk.. fatin pun nak keep track gak farzana's growth through fotopages nih.. sok2 takut lupa dah.. hehe..


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net