Nur Fatin and Mohd Helmi's FotoPage

By: Nur Fatin and Mohd Helmi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 1-Feb-2006 21:57 Email | Share | | Bookmark
Back to Beijing Part 3 & Happy Chinese New Year!

nih tudung batik kami mase kecik2.. Lah, Titie ingat?
Fatin ade simpan sikit sbb Mama nak get rid of them dulu..
skang leh kasik Farzana pakai.. tp bawak satu je la lak ke sini
View all 27 photos...
entah macam mana.. mlm kelmarin tak bole tido.. surfing2 fotopages sana sini, terjumpa fp students kiter di Mesir(Along).. then semlm di Mekah (Lutfi & Najwa) lak.. huhu.. sejukk nyer mata tgk pemandangan di sana.. teringin sgt nak pegi Mesir.. and rindu sungguh nak tgk Kaabah lagi.. lambaian Kaabah.. Fatin & Abg ada pakat.. lepas nih kami nak kumpul duit g haji lak.. takpe la kalu tak sempat beli kereta baru dulu pun nanti blk Msia.. cukup la kot kereta kecil yg Mama & Abah hadiahkan Fatin birthday ke 19 buat masa nih..(ke 20.. huhu.. bertuah sungguh.. lupa!) tapi kene tunggu Abg blk keje kat Msia gak kot kalu nak g haji.. takut susah la lak urusan nak g haji from sini then Abg nyer cuti lagi.. huhu.. moga jadi kenyataan.. aminnn.. kami nak g muda2 tika kuat.. semlm singgah fp Kak Eda.. huhu.. Kak Eda upload gmbr naik Bukit Bendera.. http://helda-yasmin.fotopages.com yeay! kami tade gmbr.. (harap sgt gmbr2 dlm desktop kat rumah Mama tak dibuang.. huhu..)

anyway Fatin upload gmbr Farzana pakai tudung

and gmbr jln2 last few days.. hari Isnin kot.. kami g Ditan Park.. ade Spring Festival.. never been to any festival here act.. so tade idea what's it like.. tp mmg tahu/agak dah.. time camnih.. cuti di China nih.. org ramai sgt.. nak masuk park dia nih kene bayar.. RMB6 for each person.. huhu.. ok la tak mahal.. China nih temple dia ke.. memane jer.. tmpt visit dia mmg kene bayar.. tp still ramai org.. tp better than mase kami g Forbidden City kot.. (Tiananmen) hehe.. ade gerai jual food n brg2 lain.. huhuhuhu.. mata Fatin nampak je gerai jual macam2 mmg bulat laa.. hehe.. nasib la ade Farzana n org ramai sgt.. susah nak bergerak.. so tgk lebih kurang je la.. tp frust gak sbb tak dpt tgk byk gerai.. macam2 ade.. huhu.. sian Farzana.. sejuk sgt sgt kat luar.. hari tuh laa.. Fatin lak kasut boot baru buang.. huhu.. dah pakai lebih setahun baru perasan ade skit kulit babi.. huhu.. bukan tak tgk masa beli.. tapi sbb boot tuh almost sumer kulit.. then tak perasan ade skit je part kat atas belakang side dlm dia pakai kulit babi.. lain ok.. nasib tol.. so kasut paddini Fatin pakai tapak tak tebal.. huhu.. smpi kebas kaki sejuk sgt.. so mmg takleh la nak lama.. tp still Farzana sempat lagi tido atas stroller dia.. huhu.. comel sgt dia.. ade org China amik gmrb dia.. Ayah Farzana nih biar je.. (Fatin baru blk from singgah gerai time tuh.. nampak tp jauh skit.. Fatin tgk jer org tuh.. org baik kot.. takpe laa.. huhu..) org local yg beraya kat Beijing (tak blk kg) beraya camnih kot.. huhu.. so, enjoy the pics..



Friday, 27-Jan-2006 08:57 Email | Share | | Bookmark
Back to Beijing Part 2

nih gmbr masa raya haji kot..
susah nak amik gmrb Farzana skang.. kene corner dia baru leh..
used to be baju Ayah Man.. huhu..
View all 24 photos...
hehe.. auntie Nina.. sorry laa.. mama Farzana nih tak rajin cam auntie Nina.. tuh slow skit update.. huhu.. pass2 nih kene usaha amik gmbr family laaa.. jeles tgk gmbr Amy sekeluarga.. huhuhu..

dah letak sumer gmbr baru leh nak taip citer skit.. huhu.. Farzana skang dah makin byk mulut.. hmmm.. Nida kata Adam byk mulut kan.. sama la Nida.. ngikut mama dorang kot.. huhuhu.. hari2 wajib kami pasang CD A BA TA yg Mak Long dia belikan.. pastuh nyanyi laa.. A Ba Ta Sa Ja Ha Ho (Sa Ja tuh tak bunyi sgt.. tetiba Ha Ho.. ) pastuh bla2 yg tak bunyi sgt.. then Aa Ya! bla2.. Mari lah.. bla2.. Kitta... bla2.. Al-Ilham.. hehhe.. lucu kekadang dgr dia nyanyi.. then Farzana sgt suka buku.. alhamdulillah.. salah satu sbb Farzana ice breaking memula ngan Mama Tok (masa blk raya pose arituh) sbb Mama Tok tunjuk Buku Wirid Rasullulah ajak dok atas riba baca ngan Mama Tok.. and Fatin nak ajar dia turun sendiri katil pun tunjuk buku Yasin.. kalu tak berjam dia nangis atas katil suh dukung dia bawak turun.. padahal dah pandai turun katil.. thanks to Mama Tok yg ajar n confirmkan Farzana sbnrnyer dah pandai turun tp saje jer.. huhuhuu.. parts of body, ade skit2 Farzana bole tunjuk dah.. tp campur2 malay n english.. dia leh sebut n tunjuk eye, bole tunjuk nose, mouth, ear, gg, pipi, hair, hand, leg.. forehead asyik lupa.. byk parts lagi dia tak catch up lg.. takpe la slowly.. then food dia hari2 dia tahu.. nasikkk.. sup.. air.. oooren.. keret.. kopok.. potato.. bikut.. ayam.. (memula ajar chicken.. tp Farzana cepat catch A nyer bunyi.. Ayah, Ayam, Air, Eye-bunyi cam Ai kan) ayi pun dia leh sebut.. (ayi bahasa mandarin for auntie..) then few more words dia selalu sebut.. jaaangannn... pandaiii.. abissss.. macam2 karenah Farzana.. nombors dia ingat sekali ten.. takpe laa.. she's catching up.. skang hari2 Ayah blk keje.. dia mesti sibuk tunjuk buku suh Ayah baca.. pasal lately Mama dia malas skit dah nak bacakan.. tp still hampir hari2 gak Mama di bacakan buku.. cuma tak macam dulu dah.. huhu.. ok laa.. tuh la sedikit sebanyak perkembangan Farzana.. mane2 yg ingat tika nih.. so tgk la gmbr gelagat Farzana..


Wednesday, 18-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Tsunami Girl..


http://programmingschool.net/sos/
wallahualam...


Monday, 16-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
utk Eyzzah



Friday, 6-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Back in Beijing Part 1

celebrate birthday Farzana & Yasmin
they are cousins and were born on the same date; 1st Oct
Farewell dinner b4 Abg blk Beijing..
View all 39 photos...
hehe.. lama sungguh sepi tanpa berita.. bukan tanak update.. tp.. ntah ape yg bz sgt pun tak tahu laa.. anyway.. blk Msia kali nih, byk sungguh pengalaman yg kami tempuh specially for me.. belajar being an adult.. nak share gmbr beraya.. huhu.. citer dah basi la lak.. skang org sumer citer pasal new yr, azam baru n etc.. plus, gmbr2 sumer load dlm desktop rumah Mama Tok n Abah Tok.. Fatin dah ckp Abg tanak la load dlm komp, nanti mesti tertinggal.. Abg kata nanti write la ke cd.. harapkan Fatin yg buat? huhu.. jadinyer mmg tinggal laa.. hehe.. anyway Fatin share pics yg Fatin ade.. which means gmbr yg ade dlm memory flash card je la.. and.. Fatin nak ucap thanks to families and friends for everythings.. Mama, Abah, adik2 Fatin; Imah, Umar & Uthman, Mak, Ayah, Abg Zul & Kak Eda & juga Shima serta relatives Abg kat Penang/Kedah.. kwn2, geng Merpatis; Fz, Zaf, Zal, Fuji.. huhu.. tak sempat gak nak jumpa sumer.. Fz & Fuji.. special thanks sbb tolong basuh rumah ye.. Zainur for mkn mlm tuh.. berpeluang jumpa Bajer.. bakal pengantin masa tuh.. tp skang dah selamat.. sorry tak dpt hadir ye Bajer.. syukran all dearie.. juga minta maaf kalu Fatin, Abg n Farzana (err.. letak gak je la nama si kecil nih.. hehe..) ade buat salah silap.. plus yg janji nak jumpa pun.. huhu.. Abg Tahir, Kak Zawiyah, Liyana & Nabilah.. moga ade rezeki jumpa di tahun hadapan ker.. to Kak Shahi.. sorry ye.. mmg nak g.. bila lalu takde address.. bila ade add dlm bag.. tak sempat nak g la pulak.. huhu.. to Ziana.. err.. ape citer kiter nih.. janji projek IKEA laa.. g rumah laa.. hehe.. ape pun tak jadi.. sorry ye.. to Mira.. huhu.. pun tak dan la nak singgah birthday party Ca tuh.. ade baca fp baru2 nih bunyi meriah.. nak visit2 fp kwn2 pun tak dan sgt dah.. byk nyer keje si Fatin nihhhhh.. hehe.. wallahualam.. to kawan2 yg baru mendirikan masjid.. selamat pengantin baru.. moga berkekalan bahagia hingga akhir hayat ye!

anyway, last Sat- 31st Dec, masa nak hantar ayah g keje.. hehe.. Farzana bosan sgt sbb since blk ke Beijing (Fatin n Farzana blk masa Christmas, Abg blk dulu 5/12), dia langsung tade chance kuar rumah.. so the day b4 new yr tuh, saje la nak bawak Farzana kuar amik angin sambil teman Abg g tmtp tunggu bas.. kuar2 rumah.. snow turun! seronok sungguh rase masa tuh sbb Abg kata snow tak turun langsung b4.. snow tunggu Farzana kot.. hahaha.. tp snow turun skit sgt.. so tade can la nak main snow.. tak lalu! huhu..


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net